Pikk peenar

Kuna praegu on raske aru saada milline see pikk peenar siis välja nägema hakkab, otsisin internetist taimede pildid välja. Ehk on vähe lihtsam aru saada, et mis on puudu või üle.

Allium ursinum 2tk

Hiina siidpööris miscanthus sinensis Kleine fontäne 4tk
Kitsas roheline lehestik, lehe keskel jookseb valge triip. Väga rikkalik oma õisikute poolest, mis püsivad läbi talve. Taim on püstise kasvuga, kompaktne, põõsakujuline. Sobib kaunistama igat aeda nii üksiku taime kui rühmade ning hekina. Ei talu liigniiskust, meeldib täispäike; viljakas, niiske, hea drenaažiga, ka liivane muld. K 150 cm / L 100 cm, soovitatakse istutada 3- või 5-kaupa. Tärkavad väga hilja. Nende jaoks on oluline ära oodata soojemad ilmad ja need ei pruugi enne seda ühtegi kasvumärki anda. Mõnikord tärkavad veidi enne jaanipäeva, kuid kasvavad siis tempokalt ja on hooaja lõpuks sama vormikad kui varajasemad tärkajad. Kasvab tiheda klumbina, paljuneb nii seemnete kui risoomide kaudu.

Rosa Aspirin 1tk

astrantia major Star of Billion 3tk

Rosa Schneewitchen 2tk

Jõhv-stepirohi stipa tenuissima Fountain 4tk
Õied laias kohevas õisikus. Lehed rohelised, pikad ja peened. Kuivem toitaineterikas aiamuld. Taimi m2 soovitavalt 3-5tk, kasvavad 50-60cm kõrguseks.
Tundlik liigniiskuse suhtes ja veidi külmaõrn. Istuta taimed rühmadena püsikupeenrasse või kasuta pinnakatteks. Sügisel mitte tagasi lõigata, nad jäävad talvel aias kenasti püsti ja on lumisena ka väga dekoratiivsed. Lõigata kevadel märtsi lõpus.

Salvia nemerosa Caradonna 3tk

salvia nemerosa Marcus 2tk

salvia nemorosa Schneehügel 4?

lavendula angustifolia Hidcote 6tk, kasvab 30-50cm kõrguseks

nepeta faassenii Walker's Low 8tk

Iris siberica Harpswell happiness 3tk

Iris siberica Silver Edge 5tk

Iris sibirica VIEL SCHNEE - 5+1 tk ja

 DREAMING LATE - 5 tk

¨Iris sibtosa-Hybride LAVENDER  LANDSCAPE  2 tk


Kommentaarid

Populaarsed postitused