SAABUS PAKK IIRISTE JA PÄEVALIILIATEGA :)



Iris sibirica VIEL SCHNEE - 5 tk - samasugune nagu Dreaming Late aga õitseb varem
DREAMING LATE - 5 tk

¨Iris sibtosa-Hybride LAVENDER  LANDSCAPE (Tamberg 2012)- 3 tk
 Sibtosa-hübriid - ristatud on siberi võhumõõk (I.sibirica) ja harjasiiris (I.setosa). Sellest ristlusest on T.Tamberg saanud juba esimesed sordid, kes on üsna sarnased senituntud siberi iirise sortidele, kuid nad on suuremad, jõulisemad, gofreeritumad ja väga hea paljunemisega.¨ Tsiteeritud Muhedikumaailm.blogspot.com
Taimed saabusid paljasjuursetena, pakitud kilekottidesse. Kuidas edasi toimetada, uurisin ikka jälle muhediku blogist:
Kõiki uusi ma õitsema hakata ei lubanud. Neil, kelle puhmikud olid küll veidi rohkem kasvanud ja kes kasvatasid ka õievarre, lasksin avaneda esimesel õiel niipalju, et sain kontrollida sordi ehtsuse. Umbes 60% uutest ei kavatsenudki õide puhkeda.
Iiriste kasvatamise nõuandeid: Sakalas
Aiasõber iiristest: Siberi iiris (Iris sibirica) võib kasvada kuni 1 m kõrgeks. Looduslikult levinud Baikalist kuni Prantsusmaani. Siberi iirise sordid on Eesti oludes talvekindlad ega vaja tingimata talvekatet. Sobivad kasutamiseks haljasaladel, püsilille peenral või ka vabakujuliste rühmadena parkides, samuti looduslähedastel istutusaladel. Heaks kasvamiseks vajab siberi iiris päikeselist kuni kergelt varjutatud kasvukohta. Muld peaks olema kergelt happelise reaktsiooniga, huumuserikas ning viljakas ja alaliselt parasniiske. Talub ka suhteliselt niiskema mullaga kasvukohta. Kuivadel suvedel võib vajada kastmist. Õitsemist alustab tavaliselt juuni lõpul. Paljundamiseks parim viis on juurepuhmiku jagamise teel kevadel või pärast õitsemist suve teisel poolel.


Hemerocallis WHITE ROSE MEMORIAL (Tamberg 2007) -  5 tk

Hemerocallis CREME EXPLOSION (Tamberg 1995) - 3 tk

Hemerocallis BERLIN TALLBOY (Tamberg 1989)- 3 tk

Hemerocallis CHRISTEL MARSCHALL (Tamberg 2000)- 1 tk


Kommentaarid

Populaarsed postitused